AOCR

Information

This article was written on 18 Oct 2012, and is filled under Știri.

Current post is tagged

, , , , , , , , , , ,

Irlanda a cheltuit aproape toţi banii puşi la dispoziţie de UE pentru intervalul 2007-2013


Irlanda, una dintre economiile europene lovite în plin de criză, a reuşit să cheltuiască în ultimii şase ani fonduri structurale de 900 milioane de euro, adică aproape toţi banii puşi la dispoziţie de UE pentru intervalul 2007-2013. Oficialii de la Dublin au reuşit astfel să pună Irlanda pe primul loc în topul ţărilor cu cel mai mare grad de absorbţie al banilor europeni dintre toate economiile UE.

La celălalt pol, atât din punct de vedere geografic pe harta Europei, cât şi din punctul de vedere al ritmului de atragere al banilor europeni este România. În acelaşi interval, România ar fi trebuit să atragă 19,7 miliarde de euro, dar în economie au ajuns doar 1,8 miliarde euro, adică mai puţin de 10%. Care sunt secretele ce au transformat Irlanda în campionul fondurilor europene?

În ultimii douăzeci de ani economia irlandeză a reuşit chiar să devină o adevărată vedetă pe pieţele internaţionale după ce investitori-gigant din IT&C precum Microsoft, Ericsson şi, mai recent, Facebook s-au înghesuit să îşi ridice centrele de operaţiuni europene la Dublin. Între timp analiştii îi puseseră deja titlul de “Tigru Celtic” acestei economii, după modelul “tigrilor” asiatici Singapore, Taiwan, Coreea de Sud şi Hong Kong.

Aflați mai multe aici
Sursa: Ziarul Financiar, articol de Gabriel Razi
Sursa foto: Ziarul Financiar

2 Comments

 1. Ora Exacta
  December 15, 2015

  Navigand pe netul din Romania iata ca am aflat pe pagina dvs..
  Nu pot sa nu remarc ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor de
  pe aceasta pagina si va doresc cat mai mult succes!

  • Gabriela
   December 15, 2015

   Va multumim pentru aprecieri si pentru urari!

Leave a Reply