AOCR

Invitație pentru potențiale colaborări cu parteneri norvegieni


Asociația Operatorilor Culturali din România anunta crearea unei baze de date de contact ale structurilor culturale din România, în contextul lansării în primăvara anului 2013 a finantarilor nerambursabile disponibile prin Mecanismului Financiar Norvegian.

Baza de date astfel creata este pusa la dispozitia potenţialilor parteneri norvegieni – organizaţii interesate să colaboreze cu structuri culturale din România.

Priorităţile anunţate pentru Mecanismul Financiar Norvegian:

1. Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural cu obiectivul: Conservarea patrimoniul cultural şi natural pentru generaţiile viitoare şi promovarea acestuia către publicul larg,
si
2. Promovarea diversităţii în cultura şi arte în cadrul patrimoniului cultural european, cu obiectivul: Intensificarea dialogului cultural şi promovarea identităţii europene prin înţelegerea diversităţii culturale.

Toate datele de contact vor fi adăugate într-un document care va fi actualizat periodic și va fi pus la dispoziția potențialilor parteneri norvegieni.
Daca doriti sa fiti inclusi in baza de date, va rugam transmiteti un email la contact@operatoriculturali.ro.

Organizatiile inscrise pana in prezent pot fi vizualizate mai jos.

Download (PDF, 111KB)

De asemenea, operatorii culturali interesați de parteneriate cu organizatii similare din Norvegia, pot transmite direct cereri de parteneriat la punctul de contact din cadrul Direcției pentru Patrimoniu Cultural din Norvegia, la coordonatele de mai jos:

Jørgen Holten Jørgensen
Adviser, Section for International Issues Directorate for Cultural Heritage/Riksantikvaren P.O.Box 8196 Dep.
N-0034 Oslo, Norway
Tel.: (+47) 98 20 27 14; switchboard: (+47) 22 94 04 00.
E-mail: jj@ra.no

Operatorul programului: Ministerul Afacerilor Europene (Punctul Naţional de Contact).

Va multumim,

Echipa AOCR

One Comment

 1. Felician Rosca
  November 11, 2012

  Obiectiv: Intensificarea dialogului cultural şi promovarea identităţii europene prin înţelegerea diversităţii culturale.
  Sunt interesat de un proiect pentru luna noiembrie 2013 intitulat Barocul transilvan in conexiuni norvegiene.
  Dores sa realizam o conferinta cu privire la rolul pe care l-a avut constructorul Johann Peter Migendt (* 1703 in Birthälm/Siebenbürgen; † 19. September 1767 in Berlin) ucenic al lui Joachim Wagner si constructor al orgii din impunatoarea orga din Catedrala Nijmegen din Trondheim Norvegia.
  Dorim sa invitatam organisti din Norvegia si Suedia care sa concerteze la Timisoara (David Scott, Per Fridtjov Bonsaksen – organist titular la Nijmegen, Hans Fagius – o personalitate organistica din Suedia) si sa prezinte marea orga construita de Wagner si transilvaneanu Mighendt.

  Prof. univ. dr. Felician Rosca

Leave a Reply