AOCR

Information

This article was written on 09 Jun 2014, and is filled under Evenimente, Latest, Știri.

Current post is tagged

Lansare proiect – Festivalul International “Enescu si muzica lumii”, Ediția a XV-a 2014


Fundatia “Prietenii Muzicii” Serafim Antropov anunta lansarea proiectului “Festivalul International  “Enescu si muzica lumii”, Ediția, a XV-a  2014”, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National și realizat cu sprijinul partenrilor:  Filarmonica George Enescu, Primăria orașului Sinaia, S.C. Sinaia Forever S.R.L., Centrul Cultural “Carmen Sylva” Sinaia, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Centrul Cultural Aurel Stroe Busteni, Filarmonica de Stat din Sibiu și Asociația Inceptum Aditus.

Asa cum s-a instituit deja din anul 2008, in cadrul Festivalului sunt promovati tinerii muzicieni din Romania, care au posibilitatea de a activa in cadrul unei orchestre inca de la varste fragede. Pe rand, au fost create si au performat in cadrul Festivalului Orchestra Romana de Tineret, Orchestra Romanian Sinfonietta si Orchestra Junior. Anul 2013 a fost primul an cand in cadrul Festivalului au concertat orchestre de tineret din alte tari (Orchestra Sinfonia Juventus din Polonia, Wiener Jeunesse Orchester din Austria si Orchestra Nationala de Tineret a Moldovei).

La editia din anul 2014 a Festivalului vor concerta 6 orchestre de tineret, in afara celor 3 romanesti, printre care Orchestra Nationala de Tineret a Spaniei, Orchestra Nationala de Tineret a Moldovei si Orchestra Nationala de Tineret a Frantei.

In cadrul Festivalului se vor organiza si recitaluri camerale cu  mari artisti romani si straini precum:  pianistii Valentin Gheorghiu, Elisabeth Leonskaja, Maruxa Llorente, Andrei Licaret si Adela Liculescu, violonistii Liviu Prunaru, Valentina Sviatlovskaia, Gabriel Croitoru, violistii Cristian Ifrim, Andra Schlutter, violoncelistii Marin Cazacu, Stefan Cazacu, Mircea Marian.

Festivalul se va derula in perioada  05-27 august 2014 si va presupune organizarea a 21 de recitaluri si concerte, acestea având loc la Sinaia, Busteni, Sibiu, Brasov si Bucuresti.

Informații suplimentare puteți obține de la președintele Fundației “Prietenii Muzicii” Serafim Antropov, dl. Marin CAZACU, la telefon 0722 606 256 sau email marin_cello@yahoo.com.

Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

5 Comments

 1. Laurentiu Modan
  July 24, 2014

  Buna ziua !

  Ati putea sa-mi spuneti daca pe 14 si 15 august, la Sinaia, are loc vreun concert in cadrul festivalului 2014, “enescu si muzica lumii “?

  Multe multumiri,

  L. Modan

 2. marinescu iuliana mariana
  July 25, 2014

  ma bucur din suflet de acest festival ,vin in fiecare an cu prietenii .
  poate postati un program cu zilele cand se concerteaza la Sinaia ,programul ,costul biletelor ,etc.
  multumiri organizatorilor si felicitari pentru tot ce au realizat .
  iuliana marinescu

 3. Roxana
  August 7, 2014

  de unde se pot achizitiona bilete pentru spectacolele din Bucuresti?

Leave a Reply